Gärdehov

GärdehovSundsvall har inte bara Norrlands största utomhusarena (Norrporten Arena) utan även norra Europas största idrottsanläggning inomhus. Anläggningen heter Gärdehov och används både till mässor, konserter, sportevenemang och större konferenser.

Anläggningen är uppdelad i sex stora hallar/delar.

Bandyplanen – Här finns konstfrusen is och plats för 2000 ståplatser. Under sommarmånaderna är det främst mässor och utställningar på denna yta.

Curlinghallen – Fyra curlingbanor som är öppna från oktober och till mars. Ligger i en egen byggnad på anläggningsområdet.

Sundsvall Energi Arena – En ishall där både aktivitet inom ishockey och isdans förekommer. Även här brukar det genomföras mässor av olika slag.

Nordichallen – Den största hallen på Gärdehov och det man brukar kalla för anläggningens ”hjärta”. Med sina 122 x 82 meter och möjlighet att ta in 9300 personer har hallen kapacitet för de allra största evenemangen. Utöver det finns även konferensmöjligheter.

Restaurang & Konferens – Här serveras dagens lunch alla vardagar. En stor flexibilitet gällande konferenser kan även erbjudas med allt från enstaka rum till lösningar med konferensrum/mat och aktiviteter.

Ungdomshallen – En hall främst tänkt till ungdomsverksamheten. Golvytan är 2200kvadratmeter och läktaren tar maximalt 400 stående åskådare.

Var?

Anläggningen ligger ungefär 4km från citykärnan i Sundsvall. Hit kan man lätt ta sig med kollektivtrafiken eller med egen bil. När det anordnas större evenemang sätts det in direktbussar ut till arenan. Detta då både från city och från flygplatsen.

Det som kommer med bil har hela 1200 parkeringsplatser att välja mellan. Från flygplatsen i Sundsvall (Sundsvall-Timrå Flygplats) är det ca 15 km vilket även gör det lätt att ta sig vidare hit för flygresenärerna. Vid stora evenemang rekommenderas däremot kollektivtrafik då det lätt blir långa köer till arenan.

Kommer man söderifrån åker man igenom stadskärnan och sedan ut från centrum norröver. Det är sedan skyltat med en avfart som är namngiven Gärdehov.

De som kommer norrifrån får vara beredd att arenan ligger en bit innan staden. Kör alltså inte in i Sundsvall utan leta efter avfarten mot Gärdehov ca 4 km före stadskärnan.

Boende i närheten

I och med att det är extremt lätt att ta sig till arenan kan den som vill boka hotell i Sundvall känna sig fri att välja mellan vilket hotell som helst som ligger relativt centralt. Vill man däremot bo så nära anläggningen som möjlighet är det Scandic Sundsvall Nord som ligger allra närmast. Det är bara 150 meter från hotellet till Gärdehov.